ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Τρίτη, 20 Μαΐου 2008

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες μαυρομάτικα φασόλια
1-1/2 κιλό σπανάκι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
Αλάτι ή 2 κύβους


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα φασόλια όλη νύχτα.Ξεπλένουμε τα φασόλια με κρύο νερό, τα βράζουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν και φυλάμε το νερό που έβρασαν.Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε την ντομάτα και τους κύβους και μόλις η σάλτσα μας πάρει μια βράση και δέσει λίγο προσθέτουμε τα φασόλια και το νερό τους.Προς το τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε για λίγο (να μην μαυρίσει πολύ το σπανάκι) και σερβίρουμε.


Καλή σας όρεξη!!!

RSS Feed για αυτό το θέμα 5

kostas19711971

ο/η Κώστας έγραψε
στις Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 8:34 μμ


Καλησπέρα. Σκέφτομαι αύριο που γιορτάζω τι να φτιάξω. Τελικά αποφάσισα να παραγγείλω πίτσες!

avatar

ο/η Iosifina έγραψε
στις Τρίτη, 20 Μαΐου 2008 10:29 μμ


Black eyed peas with spanaki? Sounds delicious, Rafaella!
Thanks for the recipe!

fifiliw

ο/η rafailia vasilaki έγραψε
στις Τετάρτη, 21 Μαΐου 2008 1:26 πμ


katarxhn kwsta mou xronia sou polla!!!oti epithymeis na to exeis sth zwh sou!!!
sou eyxomai na exeis mia nostimh zwh!!Smile

avatar

ο/η mariabin έγραψε
στις Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008 8:23 μμ


καρδούλα μου τους κύβους τι τους θέλεις

 pingback

ο/η Ταπεινό φαί: μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι | Digital Scullery έγραψε
στις Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011 1:31 μμ


[...]Μια που λέγαμε για οικονομικές συνταγές χτες αδέλφια ιδού τί φαί έχω σήμερα. Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι. Ένα θα σου πω. Εγώ φασολάδα δεν τρώω. Μιλάμε έχω φάει μέχρι και ξύλο στον πωπό από τη μαμά Δέσποινα γι?αυτό το πείσμα. Μέχρι που ανακάλυψα αυτή τη συνταγή. Από την εμπειρία μου θα σας έλεγα να βράσετε 20 λεπτά τα φασόλια, να πετάξετε το νερό και μετά να τα ξαναβράσετε σε χαμηλή φωτιά (σε καινούριο νερό) μαζί με σάλτσα, κρεμμύδι και λοιπά για περί που 45 λεπτά. Μετά άλλα 15 λεπτά φουλ[...]

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog